tirsdag den 15. februar 2011

Løgtærte

Ingredienser:
Super lækker som tilbehør til kød i stedet for kartofler. Serveres gerne med en lækker salat.
Dej:
100 g koldt smør
175 g hvedemel
½ tsk. groft salt
1½ spsk. vand

Fyld:
4 store løg i små tern
25 g smør
2 æg
1 dl mælk
1 dl piskefløde
100 g revet ost
½ tsk. groft salt
friskkværnet peber

Trin for trin:
Varm ovnen op til 200°

Dej:
Skær smørret i små tern og smuldr det i melet.

Tilsæt salt og vand og rør hurtigt dejen.

Tryk den ud i en springform (ca. 22 cm i diameter).  Lad dejen gå halvt op ad formens sider.

Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Prik bunden med en gaffel og forbag den midt i ovnen i ca. 15.

Fyld:
Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.

Svits løgene, til de er lækre gyldne.

Pisk æg, mælk og fløde sammen og tilsæt de øvrige ingredienser.

Tilsæt løg og fordel fyldet i den forbagte bund.

Bag tærten midt i ovnen i ca. 35 min.

Jeg serverede en steak til. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smid gerne en kommentar hvis du fx. har prøvet en af mine opskrifter eller bare har noget på hjertet.