torsdag den 26. januar 2012

Rødbede boller med masser af kerner


Havde fundet en opskrift på nogle rødbede boller jeg gerne ville prøve, men da jeg ville handle til dem var der ingredienser jeg ikke kunne få. Så jeg tog i stedet denne opskrift: Gode pålægsboller og legede lidt videre med den. Vil mene de kan komme med i katogerien som sundere boller.

Bages ved 220 grader (200 grader, varmluft) i ca. 12 min.
Her er hvad jeg kom i:
100 g gær
5 ½ dl lunkent vand
lidt groft salt
120 g revet rødbeder
1 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
1 dl rugkerner
2 dl havregryn
3 dl rugmel
8 dl hvedemel
Græskarkerne til "pynt"

Sådan gør du:
Opløs gæren i vandet
Tilsæt salt, rødbeder og alle kernerne
Tilsæt havregryn
Til sidst tilsættes rug og hvedemel
Ælt til du har en smidig dej

Lad dejen hæve lunt i mindst 1 time

Form til 16 boller og lad dem efterhæve mindst 1 time

Pensel dem med sammenpisket æg og drys med græskarkerner

Bages ved 220 grader (200 grader ved varmluft) i ca. 12 min.

Velbekomme

Rødbederne farver så flot

Ligger og hæver godt og lunt

Lige sat i ovnen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smid gerne en kommentar hvis du fx. har prøvet en af mine opskrifter eller bare har noget på hjertet.