Havde fundet en opskrift på nogle rødbede boller jeg gerne ville prøve, men da jeg ville handle til dem var der ingredienser jeg ikke kunne få. Så jeg tog i stedet denne opskrift: Gode pålægsboller og legede lidt videre med den. Vil mene de kan komme med i katogerien som sundere boller.
Bages ved 220 grader (200 grader, varmluft) i ca. 12 min.
Her er hvad jeg kom i:
100 g gær
5 ½ dl lunkent vand
lidt groft salt
120 g revet rødbeder
1 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
1 dl rugkerner
2 dl havregryn
3 dl rugmel
8 dl hvedemel
Græskarkerne til "pynt"
Sådan gør du:
Opløs gæren i vandet
Tilsæt salt, rødbeder og alle kernerne
Tilsæt havregryn
Til sidst tilsættes rug og hvedemel
Ælt til du har en smidig dej
Lad dejen hæve lunt i mindst 1 time
Form til 16 boller og lad dem efterhæve mindst 1 time
Pensel dem med sammenpisket æg og drys med græskarkerner
Bages ved 220 grader (200 grader ved varmluft) i ca. 12 min.
Velbekomme
Rødbederne farver så flot |
Ligger og hæver godt og lunt |
Lige sat i ovnen |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Smid gerne en kommentar hvis du fx. har prøvet en af mine opskrifter eller bare har noget på hjertet.